share

De ti største fordele ved smart farming

Tidligere har vi diskuteret baggrunden for Smart Farming, og hvordan investering i et grundlæggende teknologiudstyr kan åbne op for en hel verden af muligheder inden for Smart Farming, samtidig med at man sikrer sin investering. I denne blog beskriver vi nogle af de vigtigste argumenter for Smart Farming, og hvordan du kan spare tid, penge og ressourcer, samtidig med at du bliver mere bæredygtig og rentabel. 

Større nøjagtighed

En af de mest omtalte fordele ved Smart Farming er den øgede grad af præcision og nøjagtighed, der kan opnås. Der er ikke noget enkelt svar på, hvor meget mere præcist Smart Farming er, sammenlignet med traditionelle metoder, da de satellitbaserede autostyringssystemer, der bruges i Smart Farming, fås med forskellige niveauer af præcision, der spænder fra +/-30 cm til +/- 2 cm. Desuden kræver forskellige opgaver og redskaber forskellige overlapninger. For eksempel giver manuel styring under skårlægning overlapninger på omkring 30 cm. Med autostyring såsom Valtra Guide reduceres dette til blot 5 cm. Ved gødningsspredning kan manuel styring give et overlap på ca. 5 % på forageren. Med Valtra Guide og sektionskontrol kan overlapningen reduceres til 0 %.

Valtra Guide dramatically reduces overlaps, increasing accuracy.

Øget effektivitet i arbejdet

One of the greatest things about Smart Farming is its potential to save valuable time. Self-steering tractors use autoguidance software to automatically steer the tractor along waylines. Autoguidance software such as Valtra Guide can save up to 5% in time.  

Forbedret brændstoføkonomi

Smart Farming allows farmers to be much more precise. By reducing overlaps it takes fewer passes to complete a task, thus reducing the total distance the tractor is driven to get the job done. As well as saving time, this also saves fuel. Even reducing tasks like mowing by just one pass can have a cumulative effect over many hectares. Scroll down to see our Whitepaper for more details. 

Færre forbrugsvarer

Landbrug med traditionelle metoder resulterer ofte i betydelig under- og overdosering af sprøjtemidler. Smart Farming-teknologier har potentiale for at reducere dette ved automatisk at slukke sektioner af sprøjten, når traktoren møder forageren. 
Section Control fra Valtra sparer i gennemsnit 5-10 % af gødningsomkostningerne ved at reducere overlapninger til 0 %. 

Forskellige forhold kræver forskellige metoder. Jordbunden og terrænet kan variere på en mark, hvilket betyder, at behovet for sprøjtning eller gødning også kan variere. Variable tildeling justerer automatisk sprøjteflowet i henhold til de foreskrevne planer og sikrer, at præcis den rigtige mængde sprøjtemiddel leveres til det rigtige sted. Ud over at reducere spild og omkostninger forbedrer det også udbyttet. 

Øget udbytte

Over- og underlap påvirker afgrødens kvalitet med pletvise områder med brændte- og underudviklede planter. Ved at eliminere for meget og for lidt sprøjtemiddel, ved hjælp af Section Control kan landmændene dyrke ensartede og sunde afgrøder og maksimere udbyttet. Ved at bruge Valtra Guide ved såning elimineres overlapninger. Traditionelle landbrugsmetoder er afhængige af, at føreren manuelt tænder og slukker for såmaskinen. Det kan føre til fejl og til, at der bliver sået to gange på forageren. Når det sker, vil for mange planter forsøge at vokse i det samme område, hvor de alle konkurrerer om lys, vand og næringsstoffer. Det fører til et lavere udbytte i disse områder.   

Smart Farming autoguidance allows the driver to concentrate on the job at hand, reducing stress and saving their energy for more detailed work, such as at the headland.

Mindre stress for chaufføren

Det kan være stressende at arbejde lange dage og koncentrere sig om at holde fokus på lige linjer, mens man samtidig skal styre redskaber. Smart Farming kan reducere stress i det daglige arbejde på mange måder. Autoguide sørger for at holde en lige kurs, så føreren kan koncentrere sig om redskabet og den aktuelle opgave. Section Control fjerner alt gætteriet om at tænde og slukke for sprøjten. 

Nem at anvende

Denne teknologi skal selvfølgelig være nem at bruge, hvis den rent faktisk skal reducere førerens arbejdsstress. Smart Farming-redskaber bruger ISOBUS-forbindelse, hvilket betyder, at ethvert redskab kan tilsluttes til traktoren med "plug and play", og de er dermed nemme at betjene. Alt du skal er, at tilslutte redskabet, tilslutte ISOBUS, og så er du klar til at køre! 

Valtra SmartTouch-armlænet kan styre Smart Farming-teknologier fra en enkel touchscreen og et joystick. Det er nemmere at anvende end din smartphone, da alle funktioner styres fra denne enhed. Du har derfor ikke brug for oplæring i flere enheder og systemer. 

Nemmere at registrere og rapportere

Det kan tage tid at føre logbog, registrere opgaver og rapportere, men det er ikke altid den mest værdifulde opgave. Med Smart Farming registreres opgaverne automatisk og kan overføres trådløst. Ved at automatisere indsamlingen og overførslen af data ved hjælp af et Farm Management Information System (FMIS) kan du være sikker på, at alle dine data er opdaterede og nøjagtige. Med et par enkle klik kan du hente tidligere data og automatisere dokumenter ved hjælp af værktøjer som TaskDoc.   

Smart Farming enables automatic collection of data and syncing to FMIS software.

Nemmere at lave økonomiske prognoser

Ved at håndtere alle disse oplysninger centralt fra FMIS-software er det nemt at se, hvor lang tid opgaverne tager, hvor meget brændstof og input, der er brug for, samt omkostningerne. Med smarte telemetrisystemer som Valtra Connect er det endda muligt at sende diagnostiske data til servicepartnere for at planlægge behovet for service på forhånd og forhindre uforudset nedetid.  

Forbedret bæredygtighed 

Der er mange måder, hvorpå Smart Farming kan forbedre bæredygtigheden. Fra at reducere spild af sprøjtemidler til at forbedre brændstoføkonomien. Ved at reducere antallet af overkørsler, der er nødvendige for at fuldføre opgaver, og reducere vendinger på forageren, minimeres jordkomprimeringen. 

Få mere at vide om Smart Farming

De estimater og besparelser, der er nævnt i denne blog, er taget fra Valtras Smart Farming White Paper. Hvis du er interesseret i at vide mere, kan du downloade dit gratis eksemplar ved at besøge vores Smart Farming-side. 

 

Download vores Smart Farming brochure

Download