share

Øg produktiviteten og overskuddet i landbruget

For store professionelle landmænd og maskinstationer er tid en vigtig faktor. At komme i marken, mens vejret er godt og før afgrøden ødelægges af den næste regnbyge betyder ofte, at man arbejder under pres, da tidsvinduet er snævert. Arbejdsdagene bliver også ofte lange, da høsten skal i hus!
De stigende omkostninger øger presset og dermed fokus på at være økonomisk, både hvad angår tid og brændstof. I denne blog vil vi se på et par måder, hvorpå du kan spare tid, sænke omkostningerne, forbedre effektiviteten og dermed øge dine indtjeningsmuligheder.

Increase productivity and profit in farming

Korrekt smøring af traktoren sparer penge og forhindrer nedetid

Vi ved alle, at du regelmæssigt skal inspicere og efterfylde smørepunkter på din traktor for, at holde den i god stand. Men det kan virke som en tidskrævende proces. Men hvis man løber tør for smøring, kan det føre til ødelagte lejer, hvilket igen betyder nedetid og dyre reparationer. Selv om smøremidler måske kun udgør omkring 3 % af de samlede vedligeholdelsesomkostninger for nogle traktorer, kan det påvirke op til 40 % af vedligeholdelsesomkostningerne, hvis det ikke gøres korrekt. Desuden kan manuel smøring føre til et stort forbrug af smøremidler, hvilket hverken er godt for din pengepung eller for miljøet. 

Valtra Unlimited centralsmøringssystem

Heldigvis har Valtra Unlimited en løsning på problemet med manuel smøring af traktorer. Det centrale smøresystem sørger altid for, at den optimale mængde smøring kommer ud til de rigtige steder. Det eliminerer behovet for tidskrævende og besværlig manuel smøring. Systemet er monteret i Unlimited Studio på Valtra-fabrikken i Suolahti og fås til N-, T- og Q-serien. Mange landmænd og maskinstationer indser, at når de vælger at få monteret et centralsmøresystem på deres nye traktor, sparer de ikke kun tid og penge, men traktorens levetid forlænges, produktiviteten og pålideligheden øges, og sikkerheden forbedres. Der er flere grunde til, at automatiske smøresystemer er bedre end manuel smøring. For det første arbejder systemet kontinuerligt. Det er umuligt for en fører at smøre så ofte som et automatisk system. Den hyppige smøring betyder, at der altid er lidt fedt i samlingerne, der fungerer som en barriere og forhindrer snavs i at trænge ind i samlingerne. Det centrale smøresystem fungerer også, mens traktoren kører. Det betyder, at der leveres frisk smøremiddel til de bevægelige dele, hvilket forbedrer overfladekontakten og fordelingen i hele smørepunktet. 

Forbedrer vejgrebet, sænker brændstofforbruget og reducerer jordpakningen

Der er forskel på at kende det korrekte dæktryk til en given opgave ... og rent faktisk at ændre dæktrykket. Det er muligvis et af de områder, hvor praksis og teori ikke altid stemmer overens. Selv om det er velkendt, at forkert dæktryk kan spilde 20-40% af motorens kraft, er der stadig mange chauffører, der ikke gider at ændre dæktrykket på deres traktor mellem opgaver og transport.  

Forkert dæktryk er ikke kun dårligt for brændstofforbruget. Når dækkene har for højt tryk, mindskes deres overfladeareal i kontakt med jorden. Det giver et større pres på jorden og kan forårsage udskridning og jordkomprimering.
På den anden side betyder lavere dæktryk øget rullemodstand. Det er dårligt nyt for transportopgaver, da brændstofforbruget stiger. Ved at tilpasse traktordækkene til det korrekte dæktryk til det arbejde, der skal udføres, kan der spares op til 15 % brændstof. 

En simpel måde at spare brændstof på

Vi er vant til at bruge teknologi i Smart Farming til at hjælpe med at reducere forbruget af input, sænke brændstofforbruget og øge udbyttet. Men der findes også teknologiske innovationer, som kan hjælpe på andre måder. Valtra Unlimited kan på fabrikken montere et centralt dæktryksreguleringssystem på nye traktorer i N-, T- og Q-serien i Unlimited Studio. Det centrale dæktryksreguleringssystem justerer traktorens dæktryk i henhold til brugerens præferencer. Systemet bruger ISOBUS og styres nemt via den enkle SmartTouch-terminal. Indstillingerne kan gemmes, så det ikke kræver mere end et par klik at skifte mellem tryk, f.eks. når man pløjer og derefter kører til den næste kundes gård. Som så meget andet med SmartTouch,er processen enkel og let.

Løsninger på hverdagens problemer i landbruget.

Smart Farming har fjernet meget af det manuelle arbejde i landbruget og øget effektiviteten. Vi tror på, at vores intelligente landbrugstraktorer beregner og styrer udbringningsmængder for os. Hvorfor ikke investere i teknologi, så som i vores centralsmøring- eller dæktryksreguleringssystem, der begge sparer dig for tid og penge? Se, hvad der kan fås til Valtra-traktorer fra Unlimited Studio.